Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar önderliğinde dördüncüsü düzenlenen Kampus turunun konukları il ve ilçe belediye başkanlarıydı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar önderliğinde dördüncüsü düzenlenen Kampus turunun konukları il ve ilçe belediye başkanlarıydı.
Süleyman Demirel Üniversitesi hakkında çeşitli kesimleri daha detaylı bilgilendirmek amacıyla düzenlenen kampus turunda Belediye başkanları, TEKNOKENT, TEKMER, CAD-CAM, YEKARUM, Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezi, Biyolojik Mücadele Merkezi, Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi, Atatürk Kapalı Spor Salonu ve Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi'ni ziyaret ederek ayrıntılı bilgiler aldılar.
TEKNOKENT ZİYARETİ
Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar tarafından SDÜ Batı ve Doğu Kampüsü'ndeki fiziki ve yapısal gelişmelerin tanıtıldığı gezi ilk olarak Teknokent ziyareti ile başladı. Teknokentin üniversite personeliyle çalışmak isteyenler için bir köprü görevi üstlendiğini belirten Teknokent Müdürü Doç. Dr. Serdal Terzi Nano-teknoloji ile üretilen ürünler hakkında bilgi verdi.
TEKMER'İN TANITIMI
Ar-Ge Projelerine maddi destek sağlayan KOSGEB bünyesinde hizmet veren TEKMER sorumlusu Serhan Eker, "Amacımız yeni ürün üretecek, yeni gelişim yapacak firmalara olanak sağlamak, bunları yaparken de üniversitedeki akademisyenlerden danışmanlık hizmeti almaktır. TEKNOKENT bünyesinde bulunan tüm şirketler hem TEKNOKENT hem de TEKMER'in avantajlarından faydalanmaktadırlar." dedi. Daha sonra iç ve dış mekan olarak 3 boyutlu modeller üzerine projeler geliştirilen merkez ziyaret edildi.
CAD-CAM VE YEKARUM'UN TANITIMI
CAD-CAM ve YEKARUM ziyareti ile devam eden kampüs turunda CAD-CAM Müdürü Doç. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi ve geliştirdikleri bilgisayarlı tasarım ile hazırladıkları projelerin bölge sanayisine destek sağladığını belirtti. Ardından güneş enerjisi ile ilgili yapılan çalışmalardan bahseden Yenilenebilir Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi(YEKARUM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Üçgül, Isparta'nın biokütle ve güneş enerjisi potansiyelinin yüksek bir il olduğunu belirterek bu alanda geliştirdikleri makineleri Türk ekonomisine yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi.
POMZA TSE BELGESİ VEREN TEK MERKEZ
Daha sonra gezi kapsamında Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezi ziyaret edildi. Pomza Merkezi'nin SDÜ'nün gurur kaynağı olduğunu belirten Pomza Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, üniversiteler arasında TSE Belgesi veren tek merkez olduklarına dikkat çekti. Gündüz, 'Yapı malzemeleri ve doğal hammaddelerin kullanılabileceği sektörler hakkında analiz yaptıklarını belirterek gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
TARIMSAL ÜNİTELER GEZİSİ
Bitki Koruma ve Biyolojik Mücadele Araştırma-Uygulama Merkezi'nin tanıtımıyla devam eden gezide Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Karaca, doğaya yararlı organizmalar üretip, kimyasallar yerine bu organizmalarla biyolojik mücadele için hem araştırma hem de eğitim verdiklerini belirtti.
Kampüs turu kapsamında ziyaret edilen Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Fermantasyon laboratuvarı ve hayvancılık üniteleri gezildi. Fermantasyon laboratuvarında yaklaşık 6 ton üzümün işlendiğini belirten Atilla Aşkın, bu coğrafyadan ürettikleri ürünleri bir marka haline getirip daha çok turisti Isparta'ya çekmeyi amaçladıklarını ifade etti.
OLİMPİK STANDARTLARDA BİR SPOR SALONU
Daha sonra Atatürk Kapalı Spor Salonu hakkında bilgi veren Rektör Baydar, spor salonunun olimpik standartlara uygun şekilde dizayn edildiğini, Türkiye'deki spor salonları arasında üçüncü, üniversiteler arasında birinci büyük spor salonu olduğunu kaydetti.
BÖLGENİN EN İYİ KÜTÜPHANESİ
Kampüs turunda son olarak Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi tanıtıldı. Buranın Anadolu'daki en büyük kütüphane olduğunun altını çizen Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Yüksek Lisans ve Doktora tez savunmalarının daha nezih ortamlarda yapılması için Bilgi Merkezi'nde Multimedya Odaları oluşturulduğunu, öğrencilerin daha iyi şartlarda ders çalışabilecekleri bir kütüphane olmayı amaçladıklarını belirtti.
VE BİR PORTRE: AHMET AKSAKAL
Kampüs turu, belediye başkanlarına verilen öğle yemeği ile sona erdi. Yemeğe onur konuğu olarak Ispartalı halı sanatçısı Ahmet Aksakal da katıldı. SDÜ Radyo-TV Merkezi'nin halı sanatçısı Ahmet Aksakal'ı ülkemize ve dünyaya tanıtmak için hazırladığı "Bir portre: Ahmet Aksakal" isimli kısa film izletildi. Rektör Baydar "Isparta pek çok değere sahiptir. Sayın Aksakal portre halıcılığında dünyaya mal olacak bir şahsiyettir. Üniversite olarak ona ve onun gibi sanatçılara destek olmak istedik. Bu film işte böyle bir misyonun ürünüdür." Diyerek ilgilerine teşekkür etti. Birlikte yenilen öğle yemeğinde söz alan belediye başkanları üniversiteyi bu kadar yakından görmek ve yapılanları tanımaktan çok memnun olduklarını belirterek üniversiteye ve rektöre teşekkürlerini ifade ettiler.