Atalarımızdan yadigar yetiştirdiğimiz ve kasaba halkınında para kazandırsın veya kazandırmasın mutlaka özveriyle baktığı yetiştirdiği üzümlerde, çağımızın değişmesine paralel yavaş yavaş değişim göstermeye başladı, bunun ilk örneği 2 yıl önce kurulan kooperatifimizin öncülüğünde genelde ege bölgesinde uygulanan asma bağ sistemiile görüldü.
İlk olarak kendi üzüm bağlarımızdan alınan aşılama çubuklarını Manisa ya götürerek aşılandıktan sonra 30000 fidenin çiftçilerimize dağıtılarak başlanan çalışmalara müteakip bu yılda asma bağ demirlerinin getirilip dikilmesiyle yapılan çalışmalar gözle görülür hale gelmeye başladı.
Şu anda verim vemeye başlamasına karşın gelir amaçlı verimin ise tahminen 2 yıl sonra tam kapasiteye ulaşması hedefleniyor.
Isparta ve Konya yöresinin kabullenip ve çok iyi bildiği hatta çok beğenerek yediği Kuyucak Üzümlerini tüm Türkiyenin tanıması açısından büyük bir adımdır.
Kasabamızdan dünyaya açılan pencerelerden bir tanesi olan web sitemiz www.kuyucakkasabasi.com olarak, bölgemizin ve üzümlerimizin tanıtılması açısından elimizden gelen herşeyi yapmak boynumuzun borcudur.
Kaynak:Isparta Bölge Muhabiri Ömer Ünal Haber :Yaşar Bardak
ben türkiyede çok il gezdim dogu hariç kasabamızın üzümlerine rastlamadım ne tat ne görüntü ne lezzet orjinalligi bozulmadan ıslahı yapılabilirse çok güzel para başkaşeylerdende kazanılır ama bize özel bukıymetli üzmlerimizi yozlaştırmadan çünkü yok olan türlerimizi asla geri getiremeyiz.
ben çok il gezdim türkiyede dogu hariç kasabamızdaki üzüm türlrine ne renk ne tat ne görüntü olarak rastlamadım orijinalligi bozulmadan ıslah ve aşıları yapılırsa güzel yoksa her gün yok olan türlerimizin arasına karış masın çok degerli bizmiçin inanın bu üzümleri kabukları incecik çok özel türlerimiz var.