Teknolojinin hızla ilerlemesinden ilham alan bilim adamları 2100 yılında dünyanın nasıl bir yer olacağını tartışıyor. Buna göre 2100'lü yıllarda şehirlerin ortalama nüfusu bakın kaç milyon kişi olacak?
Teknolojinin hızla ilerlemesinden ilham alan bilim adamları 2100 yılında dünyanın nasıl bir yer olacağını tartışıyor. Buna göre insanlar 140 milyon nüfuslu şehirlerde yaşayacak, genetik mühendisliği ile mükemmel hale getirilecek, ordular ve savaş teknolojileri ise bilim kurgu filmlerini aratmayacak.
ABD Savunma Bakanlığı askerlerin kafalarına yerleştirilerek daha hızlı düşünmelerini sağlayacak, beyinlerine bilgi yükleyecek hatta düşüncelerini kablosuz internet aracılığıyla iletmelerini sağlayacak bir bilgisayar sistemi üzerinde çalışmaya başladı bile.
TOPLUMSAL GELİŞMELER HIZLANACAK
"Batı Neden İktidarda, Şimdilik?" isimli son kitabında, bugün süpergüç konumunda olan Batı'nın çökeceği öngörüsünde bulunan Stanford Üniversitesi tarih profesörü Ian Morris, Sunday Mail gazetesi için yazdığı makalede, 2050 yılına kadar yaşanacak olan toplumsal gelişmelerde, geçen 15 bin yılda yaşananın iki katı bir hızda artış görüleceğini belirtti.
ORDULARIN YIKICILIĞI DAHA DA ARTACAK
Morris, 2100 yılına gelene kadar geçen sürede de gelişme hızının tekrar ikiye katlanacağını söyledi. Morris'e göre orduların yıkıcılığı bugünkünün 5 katına çıkacak, dünya kıtalararası balistik füzelerle donatılacak. Cephelerde robot askerler görev alacak, asıl belirleciyi olan ise siber savaşlar olacak.
BİYONİK ASKERLER
ABD'nin teknolojik liderliği elinde tutmak için kurduğu ve aynı zamanda internetin de geliştiricisi olan Savunma Bakanlığı Gelişmiş Araştırma Projeleri Dairesi (DARPA) ise askerleri biyonik insanlara dönüştürecek projeler üzerinde çalışıyor. DARPA'nın projelerinden biri silikon yerine enzimler ve DNA moleküllerinden yapılan bilgisayarlar üretmek. Bu bilgisayarların askerlerin kafalarının içine yerleştirilesi ve böylece düşünme süreçlerini hızlandırmak ve kablosuz internet aracılığıyla iletişim kurmalarını sağlamak amaçlanıyor.
Askerler telepati kuracak
DARPA'nın 2020'li yıllarda tamamlamayı planladığı "Silent Talk" (Sessiz Konuşma) adlı projede de beyindeki elektrik sinyallerinin şifrelerini çözerek internet üzerinden birliklere gönderecek implantlar geliştirmeye çalışılıyor. Böylece askerler radyo ya da e-posta kullanmadan iletişim kurabilecek, yani bir anlamda telepati yapacaklar.