Rahman ve Rahim olan Allahım, Bu gecede yardımcımız ol, azımızı çok, noksanımızı tamam eyle, hanelerimize bereket , vücudumuza sıhhat, gönlümüze muhabbet ver, dertli kullarına deva, borçlu kullarına eda ihsan eyle, Sen bizi bizden iyi bilirsin yarabbi bizim kalbimizden geçen ama dilimizle ifadeden aciz olduğumuz muradımızı lütfunla bahşeyle yarabbi. Eyy Merhameti bol olan Allah'ım Lütfet ki, gittiğimiz her yere barış götürebilelim Bölücü değil, bağdaştırıcı, birleştirici olabilelim.Nefret olan yere sevgi,Yaralanma olan yere affedicilik,Kuşku olan yere, inanç,Ümitsizlik olan yere ümit Karanlık olan yer aydınlık,Ve Üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı Bize lütfet ya Rabbi... Kusurları gören değil, kusurları örtenlerden;Teselli arayanlardan değil, teselli verenlerden;Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden;Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil, sevenlerden olmamıza yardım et...Yağmur gibi Hiçbir şey ayırd etmeyip,Aktığı her yere canlılık bahşedenlerden; Güneş gibi Hiçbir şey ayırd etmeyip,Işığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan;Toprak gibi Her şey üstüne bastığı halde, Hiçbir şeyini esirgemeyip,Nimetlerini herkese verenlerden olmayı, Bize lütfet... Alan ellerin değil, veren ellerin;Affedici olduğu için affedilenlerin;Hak ile doğan, hak ile yaşayan, hak ile ölenlerin Ve Sonsuz hayatta yeniden doğanların safına katılmayı Bize nasip eyle yarabbiiiiiii Amin
Kadir gecesi ile ilgili açıklamalar
Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi islam'da en kutsal ve faziletli gecedir. Kadir gecesi, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır.
Kur'an-ı Kerim de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sure vardır. Bu surede yüce Rabbimiz söyle buyurmaktadır:
"Dogrusu biz Kur'an-ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü is için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir" (Kadir, 1-5).
Kadir gecesinin hangi gün olduğu konusunda birçok görüş ileri sürülmüştür. Ancak ümmetin büyük âlimlerinin çoğunluğunun görüsü, Ramazan ayinin yirmi yedinci gecesi olduğu seklindedir.
O gece öyle bir gecedir ki Kur'an ayetleri Hz. Muhammed (s.a.v)'in kalbine inmeye başladığı gecedir.
Bu geceye Kadir gecesi denilmesi şeref ve kıymetinden dolayıdır. Çünkü:
a) Kur'an-ı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır. b) Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir. c) Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Tesl'nin ezeli kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir (Tecrîdi Sarih Tercemesi, VI, 312). d) Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner. e) Bu gece tanyerinin ağarmasına kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktır. Yeryüzüne inen melekler uğradıkları her mümine selam verirler.
Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber genellikle Ramazan'ın yirmi yedinci gecesinde olduğu tercih edilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.v) bunun kesinlikle hangi gece olduğunu belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" buyurmuştur (Buhari, Müslim).
Başka bir hadiste ise Ibn Ömer (r.a) söyle nakletmiştir: Sahabelerden bazı kimselere, rüyalarında, Kadir gecesinin, (Ramazan'ın) son yedi günü içinde olduğu gösterildi. Resulüllah (s.a.v) onlara: "Görüyorum ki rüyalarınız Ramazanın son yedi günü hakkında birbirine uygun düşmüştür. Artik kim Kadir gecesini aramaya kalkışırsa, onu Ramazan'ın son yedisinde arasın, buyurmuştur (Buhari, Müslim).
Gizli Olmasının Sebebi
İslam kaynaklarında belirtildiğine göre Allah Teala bir takim hikmetlere dayanarak Kadir gecesini ve onun dışında daha bazı şeyleri de gizli tutmuştur. Bunlar: Cuma günü içerisinde duanın kabul olacağı saat; beş vakit içerisinde Salât-i vusta; ilahi isimler içerisinde İsm-i Azam; bütün taatlar ve ibadetler içerisinde rizay-i ilahi; zaman içerisinde kıyamet ve hayat içerisinde ölümdür. Bunların gizli tutulmasından maksat müminlerin uyanık, dikkatli ve devamlı Allah'a ibadet ve taat içerisinde olmalarını sağlamaktır. Müminler bu geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, ibadet ve taatle değerlendirmelidir. Ebu Hureyre (r.a)'in rivayet etmiş olduğu hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v) söyle buyurmuştur:
"Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır"