Top Menu

23 Nisan 2024 Salı 

Resimli  Site içi  Google 

Ana menü
Ana sayfa
Haberler
Resimler
Videolar
Lakaplar
Yazılar
Askerlerimiz
Gururumuz
Kadromuz
Şiirler
Tel. Rehberi
Yalvaç Canlı
DUYURULAR
Vefatlar
Düğünler
Davetler
Etkinlikler
Genel Haberler
Yalvaç Ve Kasabalar
Gündem Ve Spor
Gurbetci Haberleri
Ziraat Haberleri
Eğlence
Sohbet
Fıkralar
Komik Video
Genel Video
Kurumlar
Belediye
Kooperatif
Okulumuz
Dernek
Radyo Dinle
Galeriden Rastgele Seçmeler
Rastgele Resim

Resmi Büyüt

Resmi Büyüt

Resmi Büyüt Galeriye Git Resmi Büyüt
Rasgele Videolar

Ziyaretçi İstatistiği
 Bugün   3397 
 Dün   2225 
 Toplam   6666021 
 Online No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, No, 40 
 Son Üye muratt 
 Toplam Üye 879 
 IP 3.22.181.209 

Doğum Günü Olan Üyelerimiz

AnTi (41)  ,
Kuyucak Hava Durumu
YALVAC HAVA DURUMU
Canlı Bölge Tv - Kuyucak Fm
Haber Mail Üyeliğine Katılın
 

E-Mail :

 
     
Nöbetçi Eczane

Yaşar Bardak Köşe Yazarı
Yaşar Bardak Köşe Yazarı
     Ette İthalatın Bedelini Kim Ödeyecek.
Son Eklenen
Tohumuma dokunmayın ! Aç kalmak ist ...
İki Kum Tanesinin Hikayesi ...
O Eski Bayramlarımız Hiç Unutulurmu ...
Ette İthalatın Bedelini Kim Ödeyece ...
Lütfen Sadece 1 Dakikanızı Bize Ayı ...
Popüler
Hayvancılık Karlımı Zararlımı ...
İki Kum Tanesinin Hikayesi ...
Tohumuma dokunmayın ! Aç kalmak ist ...
Lütfen Sadece 1 Dakikanızı Bize Ayı ...
Ette İthalatın Bedelini Kim Ödeyece ...
Yorumlar (Facebook veya Site Üzerinden Yorum Yapabilirsiniz)

 
Güzel bir haber, besiciler de mağdur olmayacak
saidenvar  1 Haziran 2010  
İthal edilen canlı kasaplık sığırlar bu hafta içinde Türkiye'de olacak. Etin piyasaya girmesiyle fiyatlarda bir miktar daha düşüş bekleniyor. Et Balık Genel Müdürü, besicilerinde de mağdur olmayacağını söyledi.

Et fiyatları ithalat kararının ardından yüzde 19-20 oranında düştü. Tüketim yüzde 25 arttı.

İthal edilen canlı kasaplık sığırlar bu hafta içinde Türkiye'de olacak. Etin piyasaya girmesiyle fiyatlarda bir miktar daha düşüş bekleniyor.

TRT 1'de yayınlanan Sabah Haberleri programına konuk olan Et Balık Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Macaristan'da et ithalatı ihalesini alan firmanın tüm işlemlerini tamamladığını söyledi.

Et balık Genel Müdürü, Bekir Ulubaş "Hayvanlar tespit edildi. Macaristan tırlarla buhafta içinde sakarya sınırları içerisinde olacak. Kombinalarda keseceğiz halkımıza en kaliteli şekilde ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

14 Haziran'daki ihalenin genç besilik sığırlar için olduğunu söyleyen Ulubaş, hayvanların gemilerle Samsun, Mersin ve Derince'ye geleceğini söyledi.

Bekir Ulubaş "Besiciler gemilerden bizzat kamyonlardan alacak hayvanları. Böylelikle 12 liradan 7 liraya düşecek ahırdaki hayvanın fiyatı" dedi.

Tüketicilerin yüzünü güldürdüklerini söyleyen Ulubaş, besicileri de mağdur etmeyeceklerini vurguladı.

Ulubaş, "Bugünden itibaren sıraya girmiş olan herkesi sözleşmesi olanları sıraya koyduk. Sıraya koyduğumuz tüm hayvanları keseceğiz. Besiciler için sürekli pazar olmaya devam edeceğiz" diye belirtti.
 
dogru söze şapka çıkarılır
keziban  1 Haziran 2010  
oglum yaşar budüşünce ve yorumlarına tamamen katılıyorum çokdogru ve büyük baş hayvanyetiştirmeye yönelik ihtiyaçlarını köylünün ahır gibi yem ve hayvan destegiile tarım bakanlıgının teşviki ve destegi gererkir.Sitenin devamı için ne gerekirse bir nene hatun misali ordayım sakın ablanın dedigi gibi düşünme bilmem anlatabildimmi.
 
Gimdes'ten bir yazı
saidenvar  31 Mayıs 2010  
CANLI HAYVAN İTHALATINA EVET !.. ANCAK ET İTHALATINA KESİNLİKLE HAYIR DİYORUZ!..

ET fiyatlarının bir yılda iki katına çıkmasının ardından hükümetin ithalatı serbest bırakmaya yönelik kararı kafaları karıştırdı.
Artan et fiyatlarına müdahale için ilk adımı atan hükümet Et ve Balık Kurumu'na canlı hayvan ve et ithalatı yetkisi verdi.

Canlı hayvan ithalatının yanında et ithalatına da izin verilmesi kafaların karışmasına sebep oluyor. Bu konuda et ithalatının yapılacağı ülkelerde kesimlerin İslami usullere uygun yapılmaması ve ismi geçen ülkelerin tamamında kesimlerin iğne veya tabanca ile bayıltarak, ya da kan akıtılmaksızın yapılıyor olması Helal olmama rizkinden dolayı %99 u Müslüman olan halkımızı korku ve endişeye sevk edecektir. Hassas toplum kesimlerimiz için etin İslami usullere uygun kesilmesinin önemi bilinmektedir, bu kez de et tanzim satışlarında "Helal et" kaygısının yaşanabileceği gözardı edilmemelidir.

28.08.2008 tarihinde www.gidaraporu.com sitemizde yayınladığımız bir yazımızda global dünyanın Yeni Zelanda, Avustralya ile birlikte en büyük et ihracatçısı olan Brezilya ile ilgili Helal et konusunda çok çarpıcı bilgiler verilmişti. İngiltere Halal monitoring Committee(HMC) nin Brezilya'ya gönderdiği uzman bir heyetinin tesbiti bir Müslüman için tüyler ürpeticidir. Kısaca bu yazıdan bir alıntı aktaralım:

'Bu araştırmada Brezilyanın en büyük 18 kesim evinde inceleme girişiminde bulunuldu. Ancak 11 kesim evine giriş ve bu kesim evlerinde araştırma imkânı bulabildik. Ne yazık ki sonuçlar şok edici olmuştur:

.Kesim yerlerinin çoğunda Müslüman kesim görevlisi bulunmuyor
.Allah'ın ismi anılmıyor
.Kesim yerlerinin çoğunda bayıltma yaygındır (ve kesim anında birçok hayvanın ölmüş olma riski söz konusudur)
.Helal olmanın temel şartları hakkında bilgisizlik vardır

Birçok nefsine uymuş uygulayıcılar tarafından Helal kisvesi altında sertifikalandırılmış, güya "Helal" olan bu etler şehirlerimize mübarek etler olarak giriş yapmaktadır. Durumun vahameti ortaya çıkınca hem bizi, hem de Ortadoğu'daki samimi organizasyonları harekete geçirdi. Bu ürünlerin büyük kısmı başta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Dubai, Umman, Katar gibi Orta Doğu ülkeleri ile Afrika ve Avrupa'ya ihraç edilmektedir.'

(Yazının tamamını okumak isteyenler , BREZİLYADAN ŞOK DALGALAR linkinden ulaşabilirler)

İlk olarak 1980′li yıllarda ANAP iktidarı döneminde Turgut Özal'ın Başbakanlığında et ithalatı serbest bırakılmış, bu uygulama o dönemde hem Türkiye'de besiciliğe büyük darbe vurmuş, hem İslami kesim şartlarına uyulmadığı cihetle Müslüman halk tedirgin olmuş, hem de ithal edilen etlerin önemli bölümünün kesimden sonra "dondurulmuş" etler olduğu ortaya çıkmıştı.

O dönemde et ithalatında denetimin tam olarak yapılamaması nedeniyle "kaçak et" ithalatında da patlama yaşanmış, hatta bazı ithalatçıların sığır ya da koyun eti diye "domuz eti" ithal ederek büyük market ve şarküteri zincirlerinde satışa sundukları belirlenmişti.

Bugün de özellikle Et Balık Kurumu'nun ithalatla yetkilendirilip, görevlendirilmesinin ardından, ithal edilecek etlerin haram-helal niteliği tartışılmaya başlanacaktır. Dolayısıyla da et ithalatı yerine Türkiye'de kesilmek üzere canlı hayvan ithalatına gidilmesi düşüncesinin ağırlık kazanması sözkonusudur.

Sektör temsilcileri ise EBK'nın çoğu kombinasının geçmiş yıllarda özelleştirilmesi, EBK'nın adeta bir "tabela kuruluş" haline gelmesi nedeniyle kurumun teşkilatının böylesi büyük çaplı bir ithalat ve dağıtım organizasyonunda yetersiz kalacağı, daha büyük sorun ve sıkıntılarla karşılaşılacağı öne sürülmektedir. Bu durum yarın özel sektörün devreye sokulmasına sebebiyet vermesi halinde ise işin daha da riskli olacağı uzak bir ihtimal görülmemelidir.

Şimdi ne olacak?

Konunun uzmanlarına göre, et fiyatlarındaki artış sadece hayvan sayısındaki azalmayla ilgili değil. Bu uzmanlar, son iki yılda, sekiz büyük firmanın altı aylık 500 bin erkek dana topladığını ve bu hayvanları kestirmeyerek fiyatları yukarı çektiklerini, belirtiyorlar.

Peki, et ithalatı sorunları çözer mi? Et ithalatı, sorunları çözeceğine arttıracaktır. Çünkü, üretici, ithal etin oluşturacağı fiyat gerilemesi nedeniyle hemen hayvanlarını kesime göndereceğinden et fiyatları hızla düşebilir. Ama besi hayvan sayısı yeterli olmadığından, et fiyatları, bir müddet sonra hızla yükselerek şimdiki fiyatların iki katına da çıkabilir.

En önemlisi, yaptığımız incelemelerde, Türkiye'de dahi helal kesim şartlarında pekçok zorluklar yaşanırken, nüfusumuzun %99 unu teşkil eden Müslümanlara yeni bir kabus yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur.

"Hem katma değer getirisi, hem de İslami usüllere daha uygun olması isteğiyle kesimlerin Türkiye'de yapılmasını istiyoruz"
Canlı Hayvan ithaline evet. Et ithaline hayır diyoruz!..
  Toplam 3 yorum yapıldı 
Yorum Ekle
Yorum Yazmak için Üye Olmanız Gerekiyor.

Lütfen

Üye Girişi Yapınız   Veya  Üye Olunuz


Sanal Kabir Ziyareti
Köşe Yazarlarımız

Eyüp Öztürk

O Gün

12.03.2015  Okuma:6653

İlyas Şahan

Ne Güzel Cahildik

9.12.2012  Okuma:9351

Yunus Koşar

Sayın Başbakanım

26.05.2012  Okuma:9775

Haluk Gümüştabak

BİZLER RİVAYETLERE GÜVENDİĞİMİZ KADAR, NE YAZIK Kİ ALLAH’A, ONUN KİTABI KUR’AN’A GÜVENMİYORUZ.

23.04.2024  Okuma:9

Yaşar Bardak

Tohumuma dokunmayın ! Aç kalmak istemiyorum....

7.05.2014  Okuma:7999
Anket
Bu site sizce nasıl olmuş ?
Çok güzel
Güzel
Normal
Biraz kötü
Çok kötü
Tarihte Bugün

» 23 Nisan 1920 - TBMM'nin açılışı

» 23 Nisan 1920 - Hendek isyanı.

Biliyormusunuz?
En büyük kuş yumurtası devekuşunundur. 15 - 20 santimetre uzunluğunda ve ortalama 1.7 kilogram ağırlığındadır. Kaynatılarak pişirilmesi 40 dakika sürer  
Günün Sözü !
Altını olan kuralı koyar, kuralı olan altını alır!  
Döviz-Merkez Bankası
$ USD Alış Satış
 32.5000 32.5586
€ Euro Alış Satış
  34.6207 34.6830
Kan Bankası
Anasayfa  İletişim